Auto Like dan Share Facebook Di Setiap Entri

Kalau guna tutorial senang je nak post entri, tak payah dah susah-susah nak letak satu persatu post secara manual. Tutorial ni automatik keluar di setiap post entri.

1. Sign in akaun blogger

2. Dashboard > Design >  Template  > Edit HTML > Expand Widget Templates

3. Tekan Ctrl+ F paste kod <data:post.body/> dan tekan enter

4. Kemudian Copy kod di bawah ini dan paste kan di atas kod <data:post.body/>
<table border='0'><tr>
<td><iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url +  &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height= 21&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:90px; height:21px;'/></td>
<td><a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script src='http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share' type='text/javascript'/></td>
</tr></table>
5. Save!

2 ulasan:

  1. untuk apa ni ya? Kurang faham. Hehe~ Sorry.

    BalasPadam
  2. untuk like entri dan share entri di fb..

    BalasPadam

Komen Terbaru